Värmepump och inneluft i Stockholm

Under denna och nästa vecka kommer jag och en kollega att befinna oss i Stockholm. Vi ska hålla föredrag om vår inomhuslyft och även vara med och installera en värmepump. Stockholm har mycket att erbjuda så det lär inte bli mycket ledig tid. I övermogon börjar vi med att åka upp och vara med under installationen av Mattes nya värmepump. Själv har jag skrivit ihop en del matnyttigt till vårt föredrag. Här kommer lite av denna för er som inte kan närvara.

Kvaliteten på luften i bostäder har blivit en viktig fråga för husägare och vårdpersonal. Studier av inomhusluft har identifierat flera föroreningar som kan finnas. Dessa inkluderar förbränningsprodukter, flyktiga organiska föreningar (inklusive formaldehyd), tobaksrök, bioaerosoler och bekämpningsmedel. Korrekt ventilation och eliminering av källorna till dessa föroreningar är viktiga för att upprätthålla god luftkvalitet inomhus. Installerar man en värmepump i sitt hus ska man också fundera över ventilation, särskilt om man väljer golvvärme.

Vad är då luftföroreningar inomhus? De orsakas oftast av ansamling av föroreningar från olika källor inom ett hem. Utsläpp från eldstäder, spisar, cigaretter, rengöringsprodukter, nyare byggmaterial och kemikalier som lagras i hemmet kan orsaka problem med inomhusluften. Människor som lever i denna typ av miljö kan uppleva negativa hälsoeffekter från att andas dessa föroreningar. I Stockholm ska vi visa några bilder men tyvärr har jag dem inte med mig i skrivande stund. Här kan du få veta mer om värmepump i Stockholm, Rörproduktion.

Många faktorer bidrar till luftföroreningar inomhus. Tilläggsisolering och att väderbeständiga hemmet för att spara på energikostnaderna, kan minska luftcirkulation och fälla föroreningar i hemmet. Utomhusluft kan inte komma in i hemmet och späda föroreningar.

Många människor underskatta omfattningen av inomhusluftföroreningsproblem. Luftföroreningar brukar visualiseras som den svarta rök som släpps ut från fabrikerna. Liten tanke ges för tobaksrök och biprodukter av spray, färger, rengöringsmedel och bekämpningsmedel som används i hemmet. Det uppskattas att den genomsnittliga amerikanen, spenderar 70 till 90 procent av sin tid inomhus, och mer än halva den tiden spenderas i hemmet.