Skvallertidningar innehåller också journalistik

Den tidning som allmänt krediteras som USA: s första nationella skvallertabloid är Broadway Brevities and society Gossip, som lanserades i New York 1916 och redigeras av en kanadensisk vid namn Stephen G .. Clow. Brevities började täcka societeten och A-listan över New York teatervärlden, utan av 1920-talet fokuserade på samhället skandal och förstörelsen av rykte som kulminerar i dess redaktör, Stephen Clow, och två av hans medarbetare laddas med hjälp av e-post att lura på grund av anklagelser om att tidningen var en utpressning racket hotar att publicera material skadliga för anseende företag och privatpersoner om de inte köpte reklam. Den tabloid var därför stängdes 1925 efter Clow och hans medarbetare dömdes med Clow dömdes till sex års fängelse (som betjänar två). Clow återupplivade tabloiden 1930 och den nya inkarnationen omfattade mer generell vice och sprang splashy, mycket sensationalized funktioner på sex, droger, gängvåld och kriminalitet. Detta var kanske den första tiden som en skvallertidning hade gjort stora ansträngningar för att locka läsare som inte var medlemmar i eliten klasser; det inte förutsätta sina läsare hade en nära förtrogenhet med en viss social eller professionella världen. 1932 New York förbjudit tidningskiosker från att sälja tabloid, och det verkar ha lagt någon gång runt 1933 En tredje inkarnation av tabloid trycktes i Toronto från 1937, med Clow som redaktör från början, fram till omkring 1948

De stora cirkulationsskvallertidningar gav slutligen vägen till stormarknad kvällstidningarna, såsom National Enquirer, samt till mindre skandal inriktade kändis täckning i tidningar som People och Us, men små-cirkulations publikationer som Harken tillbaka till 50-talet strategi har fortsatt att offentliggöras. Historien om skvallertidningar ingår också några excentriska titlar som prunkade de vanliga reglerna för acceptabel smak, till exempel sexuellt explicit Hollywood Star av 1970-talet. Anorak är en modern ta på temat. Det finns nästan 400 tidningar i samband med skvaller i nyhets läktaren.

Noterskvallertidningar runt om i världen inkluderar Us Weekly i USA, Hej! i Storbritannien, Gente och Chi i Italien, Actustar och Voici i Frankrike, Bunte i Tyskland och östra Touch i Hong Kong.

Den skvaller genren har passerat över till tv och internet med sajter som TMZ.com och dess tv-motsvarighet TMZ på TV och Perez Hilton, The Drudge Report och The Smoking Gun bryter många av de berättelser som tidigare var domänen för skvaller tidskrifter och kvällstidningar.