Fick tips om min katt hos en veterinär i Stockholm.

Under en intervju för min artikel om vanliga katthälsoproblem hos en veterinär i Stockholm, frågade en veterinär ”Var är egentligen alla katter?”. Katter tenderar att leva längre än hundar men våra kattvänner får oftast mycket mindre veterinärvård. Katter är också mycket bättre på att dölja symptomen, vilket leder till större räkningar när de äntligen får en grundlig undersökning. Jag inser att få katter att göra något annat än äta, sova och spela kan krävas en enorm insats sade han. Jag själv kom av mig lite i intervjun eftersom tanken på att placera min ilskna katt i en bur och köra in till staden verkade omöjlig. Men det kan göras hävdade veterinären. Om din katt har svårt att resa i en bur prova att hjälpa katten att förknippa lådan med bra saker. Introducera buren som om det var en annan möbel. Lägg kattens säng eller några favoritleksaker och lämna den i kattens favoritrum några dagar före mötet. Snarare än ett tortyrinstrument, fokusera på att göra buren till en fristad. Detta uppmuntrar katten att utforska utan att känna sig hotad, sa han slutligen innan vi började diskutera lite andra frågor. Behöver du kontakta en veterinär i Stockholm? Mälarhöjdens Veterinärklinik hjälper sig med dina lurviga vän. Själv ska jag hem och se vad jag kan göra för att få lilla ”Nizze” att följa med på hälsoundersökning.